Surface Phone на Майкрософт може да излезе чак през 2019-та година

0
17
Surface Phone на Майкрософт може да излезе чак през 2019-та година


Изглежда, че Surface Phone все още не е готов, а последните слухове сочат, че това може да стане чак през 2019-та година, когато ще се яви като съперник на iPhone 9.

Surface Phone е най-очакваният продукт на Майкрософт и особено на потребителите на Windows Phone, които залагат надежди на него, че ще възроди умиращата платформа.

Засега беше известно, че Surface Phone няма да се появи тази година, но никой не е очаквал, че това може да се случи чак през 2019-та година. Въпросът е дали тогава въобще ще има кой да го използва, предвид постоянно намаляващият брой на потребителите на Windows Phone.

Според прогнози на IDC, предвид сегашният дял от едва 0.5%, Windows Phone ще изчезне напълно през 2021-ва година.

Ако слуховете са верни, Surface Phone може да излезе официално на пазара през късната 2018 или дори 2019-та година, като очевидно от Майкрософт имат нужда от още време, за да завършат продукта си.

Някои потребители на Майкрософт може би си спомнят, че Surface Phone трябваше да излезе още през 2016-та година, след това се спекулираше, че ще излезе по-късно същата година, след това ранната 2017-та година или по-късно.

Вместо това от Редмънд обмислят да предоставят на потребителите „обикновен“ смартфон, който няма да използва Windows 10 за ARM, а ще е заключен до приложенията в Windows Store.

По този начин от Майкрософт ще се опитат да се закрепят за известно време, докато излезе Surface Phone, защото платформата губи разработчици и потребители с много бързи темпове.

Ако наистина Surface Phone излезе през 2019-та година, то тогава той може да бъде пряк съперник на iPhone 9, ако, разбира се, от Apple използват още същите имена за устройствата си.

Прочетете още:  Ubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish" Final Beta е налична за тестване

Компанията се очаква да изкара новия iPhone 8 през тази година, като по този начин ще отбележи десетгодишнината на модела, като се очаква устройството да има нови изумителни технологии.

В следващия модел след iPhone 8 ще има още повече нови технологии и от Майкрософт ще трябва да се потрудят здраво, за да могат да бъдат конкурентен съперник.

В същото време Windows 10 за ARM може би няма да е достатъчен, за да могат от Майкрософт да се задържат на повърхността в мобилния сектор, особено като се има предвид, че дори и сега Windows Phone е рядко срещано явление и е по-скоро екзотика.

Разбира се, всички тези разсъждения са меродавни, ако от Майкрософт наистина някога изкарат Surface Phone, като засега само можем да очакваме потвърждение, че устройството наистина е в плановете на компанията и все ще излезе някога.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments