Сведения сочат, че Майкрософт работят върху ARM лаптоп с Windows 10

0
51
Сведения сочат


Появи се информация, че Майкрософт може да пусне Surface Laptop, който ще използва ARM и Windows 10.

Тези слухове са в синхрон с обявения през миналата година проект от Qualcomm и Майкрософт за специално компилиран Windows 10, който да е съвместим с ARM процесорите.

Самите Qualcomm наскоро анонсираха, че планират първите ARM компютри, които ще са с пълна версия на Windows 10 да излязат още тази година, а според новите сведения изглежда има голям шанс и Майкрософт да също да пуснат такова устройство.

От [url=http://www.digitimes.com/news/a20170428PD205.html“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Digitimes[/url] съобщават, че нов ARM-базиран лаптоп вече е в разработка, като се посочва, че компанията зад тази разработка е или Майкрософт или Lenovo. Ако това е Майкрософт, то това може да е ново Surface устройство, което ще излезе до края на тази 2017-та година.

Surface устройствата от ново поколение Surface Book и Surface Pro 5 ще излязат по-късно от планираното, може би през есента. Причината за това е, че някои функции, все още не са готови, така че можем да видим излизането на новия ARM лаптоп заедно с тях.

Новото ARM устройство може да бъде с най-новия чип на Qualcomm Snapdragon 835, въпреки че във видеото, в което беше демонстриран новия проект, устройството беше със Snapdragon 820. Това се потвърждава и от новина, която стана известна през февруари месец.

Това не е първия път, когано от Майкрософт пускат ARM устройство. Първото устройство беше пуснато през 2012-та година под името Surface RT, а година по-късно излезе Surface 2, като и двете устройства използваха ARM чипове и Windows RT за операционна система, която беше заключена само към Windows Store.

Прочетете още:  Излезе KDE Plasma 5.9 (видео)

Сега от Майкрософт отново се опитват да разработят подобна операционна система и като наследник на Windows RT вече се разработва Windows 10 Cloud, която също ще е заключена само към Windows Store.

И въпреки че все още не е анонсирана официално, ограничението вече беше разбито само седмица след като се появи първата информация за него и потребителите вече могат да инсталират и Win32 приложения.

Windows 10 Cloud има голяма вероятност да бъде анонсиран официално от Майкрософт на събитие, насрочено за 2-ри май.

Въпреки всички усилия от страна на компанията обаче, дялът на Windows Phone остава изключително нисък, около 0.5%. А защо дори и напълно съвместим с ARM архитектурата Windows 10 не би променил нищо в тази насока, можете да прочетете тук:

Напълно съвместим Windows 10 с ARM няма да промени особено нещата за Windows Phone

0/5 (0 Reviews)