Systemd идва при Ubuntu

0
46
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


От Canonical решиха да сменят upstart със systemd при Ubuntu 16.10.

Canonical, в лицето на Martin Pitt, анонсираха, че имат планове да заменят стартирането на графичната сесия при Ubuntu с по-модерната, но и по-спорна технология systemd.

Upstart е проект на Cannonical/Ubuntu, който се използва за заместване на init демона, който от компанията използват в почти всяко Ubuntu издание. Upstart се използва и като заместител на /sbin/init демона, който управлява стартирането на различни сервизи при буутване на операционната система, както и се грижи за тяхното спиране при гасенето на машината. Canonical решиха да заменят upstart init системата със systemd, при вече старото издание Ubuntu 15.04 (Vivid Vervet), но с това предизвикаха гнева на потребителите.

„Както обсъждахме Ubuntu Developer Summit, възнамеряваме вече да не използваме upstart за стартиране на графичната сесия при Ubuntu и ще използваме systemd, както и D-Bus активации, когато това е възможно. По този начин, около половината от вашата сесия ще бъде управлявана от systemd, съобщама Martin Pitt.

В момента разработчиците от Canonical работят по следващото голямо издание Ubuntu 16.10, което се казва Yakkety Yak. Повече информация относно използването на systemd можете да намерите в този мейлинг лист.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе GNOME 3.22 и носи със себе си много нови функции (видео)