Systemd получи лого наравно с други промени

0
174
Systemd получи лого наравно с други промени

Linux системният мениджър systemd получи първото си лого, което е семпло и стилно.

Няки хора могат да се учудят, но Linux системният мениджър systemd до момента си нямаше собствено лого и като най-нова промяна той получава ново стилно и изчистено лого, което да го направи по-лесно разпознаваем.

В края на семптември тази година Wiki страницата при FreeDesktop.org беше актуализирана, съобщавайки за добавянето на ново лого, без повече подробности. Месец по-късно GitHub ReadMe страницата беше обновена, вече показваща новото лого, което малко по-късно се появи и в официалната GitHub страница.

Systemd получи лого наравно с други промениИнтересен момент е, че логото не беше представено по никакъв начин и разработчиците от екипа го внесоха без никакъв анонс.

Освен новото лого по пътя към версия 244 има и много други промени като добавяне на поддръжка за cpuset cgroups v2 controller, сигналът за рестартиране на задачи вече може да бъде конфигуриран посредством RestartKillSignal= настройката, добавяне на поддръжка за четене на конфигурационните опции от EFI „SystemdOptions“ променливата, забраняване на printk ratelimits при ранното стартиране, поправен е бъг със зависване при SDDM дисплей мениджъра и още стотици поправки и подобрения, които можете да видите тук.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Anniversary Update Mobile идва на 9-ти август - потвърдено