Търсачката Bing на Майкрософт предлага детско порно

0
81
Търсачката Bing на Майкрософт предлага детско порно

Въпреки всички регулации от Майкрософт някак си са пропуснали, че тяхната търсачка Bing не трябва да предлага детска порнография. Тъкмо напротив – когато потърсите за такава, Bing услужливо ви предлага и допълнителни свързани материали, научаваме от специален доклад на компанията по сигурността AntiToxin.

От AntiToxin, са установили, че ако изключите филтъра за безопасност (safe filter), при търсене в търсачката Bing за “porn kids”, “nude family kids” и пр., тя показва желаното съдържание и не само това, но след като цъкнете на някоя от снимките предлага и допълнителни порно материали, които счита, че са свързани като съдържание.

Разследването на случая е било инциирано от TechCrunch и възложено на AntiToxin, след като получили анонимен сигнал за проблема. Когато шокиращите резултати от разследването станали ясни, от компанията са се свързали с Майкрософт, които в лицето на вице президента Джорди Рибас казват:

Реагирахме моментално, за да ги премахнем (материалите с детско порно), но в същото време искаме да направим така, че това да не се случва и за в бъдеще. Ще се поучим от тази грешка и ще направим нужните подобрения в тази посока.“

В миналото различни други платформи са хващани да предлагат детско порно, например като Whatsapp и Tumblr. Tumblr дори бяха свалени временно от магазина на Apple, докато се разреши проблемът. В настоящето обаче от AntiToxin разбират, че въпреки дадената дума от страна на Майкрософт, че са премахнали възможността за търсене на подобно съдържание, все още има някои ключови думи, които продължават да го предлагат.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Office 2019 ще се поддържа само в Windows 10