Търсачката DuckDuckGo отбеляза 10 милиарда търсения

0
45
Търсачката DuckDuckGo отбеляза 10 милиарда търсения


Наистина отне много време на вече популярната търсачка DuckDuckGo да стигне дотук, но ето, че тя вече празнува постижението от 10 милиарда търсения.

Основателят на DuckDuckGo Gabriel Weinberg обяснява в блог пост, че от проекта са особено горди от това постижение.

DuckDuckGo предоставя на потребителите анонимно търсене и не събира никаква информация относно хората, които са се възползвали от услугите им.

Добрата новина за тях е, че голяма част от тези 10 милиарда търсения всъщност са се случили през изминалата 2016-та година – 4 милиарда. Това показва стабилна тенденция към нарастване на използването на DuckDuckGo.

Weinberg обяснява в поста си, че хората активно търсят различни начини да не бъдат следени и да не оставят следи в Мрежата.

Компанията също така е дарила $225 000 на девет организации, за подобряване на доверието в интернет, като сред тези компании се забелязват Fight for the Future, супер-известният проект Tor и Freedom of the Press Foundation.

Търсачката DuckDuckGo отбеляза 10 милиарда търсения 3

През последните години се забелязва постоянна тенденция на увеличаване на потребителите, които са заинтригувани от това дали биват следени в интернет и търсещи начини да предотвратят това, особено след разкритята, които направи Едуард Сноудън.

Сега, с идването на доналд Доналд Тръмп като президент на САЩ, тази тенденция се засилва още повече. Тръмп е известен с това, че счита, че компаниите трябва да предоставят криптираните си данни на властите, а също така да им предоставят и декриптиращите ключове, за да могат властите по всяко едно време да декриптират данните сами. Като цяло онлайн сигурността към момента е доста компрометирана.

Разбира се, по отношение на търсене в интернет, никой не може да се мери с Google. Google генерира по 40 000 търсения всяка секунда, което означава, че те правят по 3.5 милиарда търсения само за един ден. На тях им трябват едва три дни, за да достигнат 10 милиарда търсения, които от DuckDuckGo са направили за девет години.

Прочетете още:  iOS 11 източва батерията много бързо
0/5 (0 Reviews)