Тайна команда в Android изкарва на показ всичките ви текстови съобщения

0
58
Тайна команда в Android изкарва на показ всичките ви текстови съобщения

Потребител от reddit откри тайна команда, която изкарва на показ всичките ви текстови съобщения и дава възможност на Google достъп до тях. Малко след това други потребители се присъединиха към темата и потвърдиха, че това наистина е така.

Потребителят Just Black обяснява, че ако в полето за търсене на Google напишете „the1975..com“, като резултат ще получите всичките си текстови съобщения. Командата не е чувствителна към малки или главни букви и може да се изпише по всякакъв начин. С нарастване на участниците в темата се оказва, че това поведение може да бъде предизвикано и с други команди като „vizela viagens“ или „zela viagens“.

Потребителите пробват командите на различни модели телефони, които използват Android като Huawei p10, Pixel, Samsung Galaxy 9 и пр. и те работят безпроблемно навсякъде. Друг потребител малко по-късно открива още команди, които действат и разбира, че две букви в началото, които са последвани от думата viagens, например „yy viagens“, задействат достъпа до текстовите съобщения, но ако се сложи цифра (y1 viagens) – няма ефект. Всички споменати команди действат като командата „show me my text messages“.

Интересен факт е, че тези команди действат и при заключен телефон, ако са активирани гласовите команди за Google Assistant. Това означава, че всеки, който каже въпросните думи и е в близост до вашия телефон, ще може да прочете всичките ви съобщения, което не би било приятно за голяма част от потребителите.

Към момента от Google запазват пълно мълчание по въпроса и засега не е ясно дали това е бъг или е умишлено действие. За щастие това поведение може да бъде спряно много лесно. Само трябва да отидете на Settings->Apps->Apps Permission->SMS permission, където можете да изключите достъпа на приложението Google до вашите съобщения.

Прочетете още:  Майкрософт се присъедини към Linux Foundation
0/5 (0 Reviews)