TeamViewer 13.0.9865 за Linux вече е тук. Добавени са файлов трансфер и чат

0
51
Излезе TeamViewer 13.2.13582 за Linux

Както може би повечето потребители знаят, Linux потребителите от години имат възможността да използват TeamViewer, но въпреки че изданието беше официално, разработчиците се бяха спрели на вариант, който използваше Wine.

След нарастване на броя на Linux потребителите, както всяка една сериозна компания би трябвало да постъпи, от TeamViewer решиха, че трябва да предоставят нейтив решение и това се случи с излизането на версия 13.0.5494, която е първото нейтив издание за Linux и при която вече не се използва Wine, предлагайки x86 и x64 варианти.

Разбира се, всяко начало е трудно и след като на разположение на потребителите бяха всички функции, които се предлагаха и за другите операционни системи, с излизането на нейтив клиента повечето от тях ги нямаше, с обещание от страна на разработчиците да бъдат добавени възможно най-бързо в новите издания.

Спазвайки обещанието си, въпреки забавянето, днес те предоставиха на Linux общността TeamViewer 13.0.9865 (Valentine Update), в който вече е добавен чат и файлов трансфер и са подобрени редица функции.

TeamViewer 13.0.9865 за Linux вече е тук. Добавени са файлов трансфер и чат 3

Computers & Contacts прозорецът вече показва статуса на въведените отдалечени машини дали те са онлайн или офлайн. Вашият статус също вече се показва в Computers & Contacts бутона, който се намира в основния прозорец на TeamViewer. Добавена е възможността при разрешен Computers & Contacts логването да е автоматично, без нуждата да се отваря Computers & Contacts прозорецът. Контекстното меню в списъка при Computers & Contacts вече дава опции за стартиране на файлов трансфер и на чат. Също така вече се поддържат и споделени групи.

Към новата версия също така е добавен и файлов трансфер с изчакване. Файловият трансфер с изчакване беше платена услуга при версия 12, но след това стана достъпна за всички потребители с идването на версия 13. Сега тя отново е достъпна и за Linux потребителите. Файловият трансфер с изчакване позволява на потребителя да стартира прехвърляне на файл, след това да отиде до друго място и да добави друг файл на изчакване. Всеки един отделен трансфер може да съдържа множество файлове и папки. При Linux версията обаче тази функция дава по-подробна информация, отколкото при Windows и macOS и уведомява потребителя за прогреса на всеки един файл, за техния брой, както и имената им.

Прочетете още:  Лампово радио от 1920-а година използва Windows 10 и свири парчета от интернет (видео)

При TeamViewer 13.0.9865 за Linux файловият трансфер може да се използва и за синхронизиране на директории, като при прехвърляне ще бъдат заместени само файловете, които са различни. Файловете, при които няма промени, няма да бъдат заместени.

Подобрени са и редица функции като по-добра клавиатурна поддръжка при свързване към macOS машини, подобрен е интерфейсът, темите и палитрата, прозорецът за отдалечен достъп вече се оразмерява спрямо размера на отдалечената машина, поправени са предупрежденията от хранилищата, за които алармираха някои потребители и още.

Пълна информация относно TeamViewer 13.0.9865 за Linux можете да намерите в официалния анонс.

TeamViewer за Linux можете да свалите от нас, от официалния сайт или ако вече го имате инсталиран, да изчакате ъпдейта да дойде и при вас.

0/5 (0 Reviews)