Teamviewer 13 PPA за Linux Mint 18/Ubuntu 16.04

0
106
Излезе TeamViewer 13.2.13582 за Linux

Поради някаква причина на две от инсталациите ми при инсталиране на Teamviewer 13 не бяха добавени хранилищата и при нова версия се налага да обновявам ръчно, като, разбира се, не получавам уведомление за нова версия.

За щастие на служебния компютър инсталаторът си е свършил коректно работата и ви предоставям хранилището и ключа, за да можете да ги използвате, ако се сблъскате със същия проблем.

Не успях да намеря точния адрес на сървъра им за хранилището и ключа, нито някъде сда се споменава за добавяне на PPA, затова ще трябва да се справите ръчно. Има два варианта за това, и двата от които са лесни.

Първият вариант е да създадете собственоръчно файл с име additional-repositories.list в /etc/apt/sources.list.d/ и вътре да сложите следното:

CODE: Избери всички

deb http://linux.teamviewer.com/deb preview main
deb http://linux.teamviewer.com/deb stable main

След това отваряте Update Manager или Synaptic и добавяте и ключа при софтуерните източници с натискането на бутона Authentication keys->Download a key и внасяте следния ключ:

CODE: Избери всички

0C1289C0

Вторият начин е изцяло чрез софтуерните хранилища, само с няколко клика. Отново отваряте Update Manager или Synaptic и достъпвате софтуерните източници. В Update Manager това става от Edit->Software Sources. При Synaptic – Settings->Repositories. И двете отварят един и същи инструмент Software Sources, където натискате бутона Additional Repositories и избирате Add a new repository. Ще се отвори прозорец, в който внасяте следното:

CODE: Избери всички

deb http://linux.teamviewer.com/deb stable main

Натискате Ok. След това отново цъкате на Add a new repository и внасяте и второто хранилище:

CODE: Избери всички

deb http://linux.teamviewer.com/deb preview main

Teamviewer 13 PPA за Linux Mint 18/Ubuntu 16.04 3

След това, също като при първия вариант, отваряте Update Manager или Synaptic и добавяте и ключа при софтуерните източници с натискането на бутона Authentication keys->Download a key. Ключът е същият:

Тези варианти може би ще работят безпроблемно и на по-нови и на по-стари версии на Ubuntu и производните му, но съм тествал специално посочените версии и затова гарантирам за тях.

Ако някой намери начин това да стане с команди, ще се радвам да го сподели тук и да го добавим към основното ръководство.

Забележка:
Горните два начина вече не работят, но успях да намеря лесен начин за добавяне през терминал. Просто изпълнете последователно:

CODE: Избери всички

sudo apt-add-repository "deb http://linux.teamviewer.com/deb stable main"
sudo apt-add-repository "deb http://linux.teamviewer.com/deb stable main"
0/5 (0 Reviews)