„Текстова бомба“ срива iOS устройства

0
79
„Текстова бомба“ срива iOS устройства

„Текстова бомба“ с италианския флаг и синдхи букви срива iOS устройства. Засега няма решение на проблема.

Сриването на iOS устройства като iPhone с определени букви и символи не е нещо ново за продуктите на Apple и ето, че сега компанията от Купертино отново се сблъсква с подобен проблем.

Новият бъг се появява под формата на малко текст със синдхи букви и италианския флаг, съобщават от MacRumors. Изпращането на тази комбинация срива вашето iOS устройство, когато бъде получена като текстово съобщение.

На видеото се вижда, че бъгът сработва дори и без да присъства италианският флаг.

Този бъг може да засегне почти всички iOS устройства като iPhone, Apple Watch, Apple TV, MacBook, iPad, но към момента проблеми изпитват iOS устройствата. Според пост в Reddit текстът, който причинява проблемите първо се е появил в Telegram, но не е минало много време и се е появил и в другите подобни приложения като Twitter, WhatsApp и iMessage.

Ако получите на вашето iOS устройство подобно текстово съобщение, то шансовете то да се срине са големи. Един от големите проблеми при тези бъгове е, че няма как да бъде предотвратено сриването на системата. Единственото решение е от Apple да издадат кръпка, която да бъде спусната към потребителите през софтуерните канали за ъпдейт.

Към момента от компанията работят по отстраняването на проблема.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  iPhone са много скъпи. Все по-малко потребители искат да ги купуват