The Linux Foundation се съюзява с RISC-V, за да насърчават open source чипове

0
30
The Linux Foundation се съюзява с RISC-V

The Linux Foundation се съюзява с RISC-V, за да насърчават чиповете с отворен код. RISC-V е неправителствена организация, която има за главна цел да популяризира RISC-V архитектурата на чиповете. Тази архитектура за разлика от разпространените към момента CPU Instruction Set Architectures (ISA) чипове е с отворен код.

За да може да изпълнява мисията си още по-добре, сега RISC-V се съюзява с The Linux Foundation, които са известни с това, че подкрепят проектите с отворен код.

От заявеното партньорство изпълнителният директор на RISC-V Rick O’Connor очаква силна подкрепа и образователни инструменти за активното RISC-V общество и позволяването на хардуер имплементациите, инструментите за разработчици и операционните системи да се развиват по-бързо.

Като начало двете организации започват да работят върху подготвянето и разпространяването на помощни материали, които да помогнат на Linux и Zephyr потребителите при работата им с RISC-V. От LinuxGizmos съобщават, че първите такива ръководства ще бъдат обявени на RISC-V Summit в Santa Clara на 3-и декември.

RISC-V е напреднала архитектура, която може да бъде използвана в много широко поле от области като дълбоко обучение, обогатена реалност, изкуствен интелект, комуникации, дейта центрове, облачни технологии и пр.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3213986 се инсталира нормално при повечето потребители