Tor актуализират инфраструктурата си, за да се запази анонимността на сървърите

0
38

Обещават по-добро криптиране и подобрено удостоверяване на автентичността

Tor инфраструктурата (Onion services), чиято цел е да запази анонимността на потребителите, докато те сърфират в интернет, има нови актуализации, за да може да запази анонимността на сървърите, които използват системата ѝ за комуникация.

Много потребители използват Tor мрежата, за да посещават различни сайтове, запазвайки своята анонимност, а и за да не попадат в полезрението на Google, нито пък да влизат в техните база данни. Tor мрежата предпазва потребителя от проследяване, от получаване на информация за местоположението му, какъв браузър използва, каква операционна система, кои сайтове посещава и пр.

„Вярваме, че трябва да имаме възможност да изразяваме себе си и да публикуваме съдържание в интернет анонимно и това е толкова важно, колкото и да можем да сърфираме анонимно. Затова считаме, че услугите на Onion са критична част от интернет„, казват от организацията.

Tor се предоставя на потребителите като свободен софтуер, под формата на добавка към доработена версия на интернет браузъра Mozilla Firefox.

Някои от услугите на Tor мрежата обаче са остарели, признават от компанията, и са станали цел на някои правителства.

Вече се работи по подобряване на структурата, като главната цел е подобрено представяне и защита на частните уеб потребители, добавени са подобрения при директориите, преработено е удостоверяването на автентичността при уеб услугите и са интегрирани възможно най-новите криптиращи алгоритми.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Линус Торвалдс определи кръпките на Intel срещу Meltdown и Spectre като "боклук":