Tor мрежата следи потребители

0
46
Tor мрежата следи потребители


Изследователи са разкрили поне сто възлови точки (nodes), при които се наблюдава следене на потребители, които използват мрежата.

Tor мрежата се използва главно от потребители, които имат нужда да скрият своята идентичност, IP адрес и данни. Използвайки Tor мрежата те не могат да бъдат проследени и да се установи тяхното местонахождение. Може да се използва от различни хора, с различни цели.

За момента Tor е най-стабилната по отношение на сигурността, но двама изследователи са открили, че в някои от възловите точки се извършва следене на потребителите и по този начин може да се разбере какво правят.

Основният принцип на Tor мрежата е, че тя прекарва връзката през множество възлови точки (nodes), преди да стигне до крайната точка. По този начин връзката става непроследима, а възловите точки са криптирани, което запазва пълна анонимност.

Различни изследователи по сигурността, включително и представители на закона, са разработили някои теоретични възможности за пробиване на защитата на Tor, като например поемане на контрол над няколко възлови точки, които представляват просто компютърни сървъри, които са пръснати по света. Друг теоретичен начин е проследяване на времето, в което връзките влизат и излизат от Tor мрежата, което евентуално би позволило да се разкрие анонимна крайна точка с позната стртова точка от мрежата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе KaOS 2020.05 с най-доброто от KDE Plasma