Тошиба пуска най-бързия си NAS диск

0
64
Тошиба пуска най-бързия си NAS диск


Тошиба вече има нов NAS хард диск с капацитет от 8TB, който е най-бързият до момента от тяхната продуктова гама.

След като представиха своята MN серия през февруари, с модели от 4 и 6 и 8TB, сега от Тошиба представят и серията N300, в която също присъства и 8TB диск, но с по-високи скорости. Новата серия вече се предлата в САЩ.

N300 дисковете са със сккорост на въртене от 7 200 оборота в минута, 6Gbps SATA интерфейс и един милион часа MTBF (mean time between failures) гарантиран живот.

Новата серия хард дискове е с три години гаранция при работа нон-стоп, 24/7, и 180TB трансфер на година. Имат 4.17ms средна латенция и са предвидени за системи с от един до осем диска.

Бързината на дисковете от N300 варира според капацитета – при 4TB-овия модел тя е 200 MBps, при 6TB – 210 MBps и 240 MBps при 8TB-овия вариант. Това е малко повече от най-високия резултат на MN серията, който беше 230 MBps.

N300 серията обаче има и нова технология Dynamic Cache Technology, която може да подобри значително представянето и бързодействието.

Вицепрезидентът на Toshiba America Electronic Components Michael Cassidy казва, че наскоро от компанията са разбрали, че са най-бързо развиващия се производител в HDD сектора за 2016-та година.

Това са добри новини за компанията предвид това, че те са на трето място след Seagate и Western Digital, но очевидно пред тях все още има дълъг път.

Тошиба все още нямат дискове с хелий, каквито двете водещи компании вече имат, а също така и все още нямат дори 10TB диск, докато Seagate и Western Digital вече имат 12TB модели, предимство, което им е осигурено именно от хелия.

Прочетете още:  След един месец Windows Defender ще пази потребителите на Windows от кражба на пари

Повече технически подробности относно новата серия N300 NAS дискове на Тошиба можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)