Total War: SHOGUN 2 за Linux вече с официални хардуерни изисквания

0
85
Total War: SHOGUN 2 за Linux вече с официални хардуерни изисквания


От Feral Interactive, студиото, което донесе на Linux геймърите толкова много игри, обявиха хардуерните изисквания на Total War: SHOGUN 2. Има добри новини за AMD потребителите.

Малко след като анонсираха идването на Total War: SHOGUN 2 за Linux, Feral Interactive публикуваха и хардуерните изисквания за играта.

Има изненада за потребителите на AMD карти – заглавието ще може да се играе с драйвъра с отворен код Mesa 17.1.

Минималните изисквания, които са публикувани в сайта на Feral са за процесор с тактова честота 2GHz, 4GB RAM, видео карта Nvidia 600 1GB, AMD 6000 или Intel Iris Pro.

Препоръчителните изисквания са за процесор с тактова честота 3GHz, отново 4GB RAM и видео карта Nvidia 700 2GB, AMD R7 или по-добра.

Играта е тествана на SteamOS 2.0 и Ubuntu 16.04 или по нови, но е повече от ясно, че ще работи безпроблемно на повечето модерни дистрибуции.

Хардуерните изисквания са малко по-високи от тези на Windows, но предвид това, че играта е Windows порт, е нормално да има и по-високи изисквания, поради причината, че не е замислена в началото да има нейтив вариант за Linux.

Трябва да се има предвид, че потребителите на Nvidia видео картите ще трябва да имат версия на драйвъра 375.26 или по-нова. За видео картите на AMD и Intel е необходим Mesa 17.1.

И отново да напомним – Total War: SHOGUN 2 идва за Linux съвсем скоро – на 23-ти май.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Майкрософт въвежда нова технология за Windows Update