Touch Bar е само началото, казват от Епъл

0
72
Touch Bar е само началото


Няма да правим нищо, което да не е добро, казва Jony Ive, Chief Design Officer в Епъл.

Ive казва пред CNET, че Touch Bar в новия Macbook Pro е само началото от една много интересна посока, в която ще поемат от компанията.

Миналата седмица от Епъл пуснаха новия си преработен Macbook Pro и неговата нова функция Touch Bar. Той представлява малък мултитъч OLED и стои над клавиатурата, там, където сме свикнали да виждаме функционалните бутони.

В Touch Bar биват показвани различни менюта и настройки, както и бутони, в зависимост от използваните към момента приложения.

Touch Bar е инспириран от желанието да се комбинира традиционната клавиатура и модерните тъч технологии, които заедно да предоставят контекстно адаптираща се технология и е резултат от двугодищна разработка, обяснява Jony Ive.

Изхождайки от факта, че от Епъл никога не са имали интерес да слагат мултитъч дисплеи при MacBook Pro, Touch Bar е интересен ход от тяхна страна, а според думите на Ive е само началото на поредица от подобни решения.

Той обаче отбелязва, че едва ли в скоро време ще има пълен мултитъч дисплей в MacBook Pro. От Епъл са разглеждали идеята още преди години, но са решили, че MacBook Pro не е подходящото място за такава технология.

Ive също така казва, че дизайнерите на Епъл не се страхуват да променят класическия дизайн на устройствата, но трябва да имат предвид, че тези промени трябва да стигнат до потребителите, да спестяват тяхното време и като цяло да са нещо добро.

В тази връзка остава Touch Bar да се докаже като добра опция за потребителите и как ще бъде приет.

Прочетете още:  Най-добрата антивирусна защита за Windows 10 за юли 2018
0/5 (0 Reviews)