Тук е Elementary OS 5.1.3

0
138
Elementary OS

Излезе Elementary OS 5.1.3 с нови актуализации и инструмент за следене на версиите на пакетите. Налични са и множество подобрения.

Тук е третото малко издание на Ubuntu-базираната Linux дистрибуция Elementary OS от серията 5.1 Hera. Elementary OS 5.1.3 идва с множество подобрения, поправки на проблеми, актуализации и инструмент за следене на версиите на пакетите.

Подобрен е редакторът за код Code. Разработчиците знаят как дългите имена в страничния панел са трудни за четене и затова разработчиците на Elementary OS сега подобряват положението с показване на цялото име при поставяне на мишката върху конкретното заглавие, което ви интересува.

Тук е Elementary OS 5.1.3 1

Допълнително е добавено и търсене и заместване, което е чувствително към малки и главни букви.

В Elementary OS 5.1.3 са подобрени и мрежовите настройки, където страницата за Wi-Fi получава нов дизайн, който е по-ясен и по-лесен за използване при настройване на безжични мрежи. В Universal Access са премахнати някои дублиращи се настройки, за да не се предизвиква объркване и е добавен инструмент за следене на версиите на пакетите.

Тук е Elementary OS 5.1.3 2

Сред поправките виждаме намаляване на използваното количество RAM памет и повишаване на бързодействието на панела и индикаторите, добавена е нова Workplace икона, поправени са редки замръзвания и сривове при файловия мениджър Files, добавени са нови клавишни комбинации при Gala, Cerbere е премахнат, добавена е нова -t команда за отваряне на нов таб и пр.

Пълният списък с промените може да бъде разгледан в официалния блог пост.

Ако вече имате инсталирана Elementary OS 5.1, то ъпгрейдът до Elementary OS 5.1.3 става само с натискането на един бутон Update All. Ако ще инсталирате тепърва, то ISO образ с Elementary OS 5.1.3 можете да намерите тук.

Прочетете още:  Майкрософт: Не, Linux потребители, не ви наказваме за това, че не използвате Windows

След като само след няколко седмици на 23-април идва и Ubuntu 20.04 LTS, разработчиците се готвят и за излизането на Elementary OS 6, която ще излезе малко след това. Засега официална дата не е посочена.

5/5 (1 Review)