Тук е Linux дистрибуцията Endless OS 3.7.7 с поддръжка за Raspberry Pi 4

0
140
Endless OS

Излезе Linux дистрибуцията Endless OS 3.7.7 с поддръжка за Raspberry Pi 4 и различни други подобрения.

Следвайки своя цикъл на месечни издания, тук е и последната версия на Debian-базираната Linux дистрибуция Endless OS 3.7.7, която идва с различни новости и подобрения.

На първо място като голяма промяна може да се спомене добавената поддръжка за Raspberry Pi 4, чиито образи бяха налични за потребителите преди всички останали. Подобрена е и хардуерната поддръжка, благодарение на което Endless OS 3.7.7 ще работи на още повече компютърни конфигурации.

Endless OS 3.7.7 използва Linux Kernel 5.0, за да адресира различни уязвимости в сигурността, подобрена е графичната среда EOS, която е форк на GNOME 3 и са предоставени над 100 различни предварително инсталирани безплатни приложения.

Налични са подобрения при App Center, интернет браузърът Chromium е обновен до версия 79.0.3945.130, подобрен е кодът за ресетване на паролите, поправени са различни проблеми при плащанията, налично е ново съдържание за играта Hack с нов куест Sidetrack, Terminal 2, DOMinating the Web!, Make your own happiness и Building your own adventure.

Тук е Linux дистрибуцията Endless OS 3.7.7 с поддръжка за Raspberry Pi 4Засега има и един познат проблем с инсталираните приложения при App Center. Приложенията, които са инсталирани чрез .flatpak не се показват веднага в списъка на App Center. Потребителите трябва да се отпишат и впишат наново, за да видят актуализирания списък на заглавията.

Можете да свалите последните ISO образи на Endless OS 3.7.7 от официалната страница на проекта.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  GNOME 3.36.2 е тук с поправки на сривания и други подобрения