Twitch съобщава за евентуални пробиви в профилите на потребителите на услугата

0
30
Twitch съобщава за евентуални пробиви в профилите на потребителите на услугата


От Twitch, известната стрийминг услуга, която се държи от Amazon, пусна имейл на някои от своите потребители с предупреждение, че може би има пробив от трети лица в профилите им.

В имейл, изпратен до някои от потребителите, от Twitch предупреждават, че неоторизирани лица от трети страни са достъпили някои профили.

Специално за тези случаи е създадена временна парола, която ще се промени при следващото влизане на потребителите в портала.

Електронното писмо е със следното съдържание:

„Смятаме, че неоторизирани лица са достъпили Вашия Twitch.tv акаунт. За Ваша сигурност ние направихме невалидни всичките Ви съществуващи сесии и създадохме временна парола за акаунта Ви. Ще трябва да промените паролата си, когато се върнете в Twitch.“

Според някои данни, потребителите, които са използвали метод за автентикация 2FA (Two-factor authentication) са получили същото съобщение, което предполага, че всъщност съобщението е изпратено като превантивна мярка, а не, че е имало пробив в системата.

От Twitch обясняват, че не могат да са сигурни дали данните на потребителите са били откраднати, защото действията по кражбата се извръшват далеч от техните сървъри и те няма как да са в течение.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Следващата версия на Google Chrome ще използва по-малко RAM