Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) final beta е наличен за сваляне

0
55
Ubuntu


Това е първата бета, която някога са публикували от Canonical. За съжаление Edubuntu няма да бъде издадено като част от Xenial Xerus.

Като част от Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) на разположение за сваляне са Kubuntu 16.04 LTS, Ubuntu MATE 16.04 LTS, Ubuntu Core 16.04 LTS, Ubuntu Studio 16.04 LTS, Xubuntu 16.04 LTS, Ubuntu Kylin 16.04 LTS, [url=http://news.softpedia.com/news/ubuntu-k … 2155.shtml“ target=“_blank]http://news.softpedia.com/news/ubuntu-k … 2155.shtml“ target=“_blank[/url]Lubuntu 16.04 LTS, Ubuntu GNOME 16.04 LTS и Ubuntu Server 16.04 LTS.

Бета имиджите обикновено нямат сериозни бъгове, нито проблеми с инсталатора и е напълно безопасно да бъдат инсталирани.

Новостите, които ни очакват в Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) са много, като например възможността за преместване на Ubuntu Launcher в долната част на екрана, което до сега не беше възможно. Тази опция засега обаче остава скрита. Виждаме и новото LTS ядро 4.4.6, LibreOffice 5.1.1, GNOME Calendar и както ви съобщихме неотдавна GNOME Software идва като пакетен мениджър по подразбиране на мястото на Ubuntu Software Center.

Цикълът на разработване вече приключва с тази бета и остава да очакваме финалното издание на 21.04. 2016-та година.

Като предупреждение към потребителите, които използват миналото LTS издание 14.04, можем да отправим съвета да не ъпгрейдват засега, защото към момента има бъг, който пречи за безпроблемен ъпгрейд от LTS на LTS.

Разработчиците на Ubuntu предупреждават и за друг бъг в бетата – понякога, при опит за инсталация на хард диск, на който има вече създаден swap дял, инсталацията може да се провали в частта при определяне на дяловете. Този проблем може лесно да бъде решен като влезете в live сесия, стартирате терминал и вътре да напишете sudo swapoff -a. След което вече инсталацията може да протече нормално, като я стартирате от иконата на десктопа, обясняват разработчиците.

Прочетете още:  Таксата от 45% на Доналд Тръмп може да се отрази зле на iPhone
0/5 (0 Reviews)