Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) скоро ще бъде предлаган с Kernel 4.6

0
4
Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) final beta е наличен за сваляне


В края на април, разработчиците на широко използваната операционна система Ubuntu, обявиха че започва разработката на следващия голям рилийз.

Името е Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) и сега, след официалното му обявяване, разработчиците ще започнат да качват нови версии на пакетите, да синхронизират репозиториите, да прилагат различни поправки и да пребазират пакетите на кернела, защото засека всичко в Yakkety Yak е базирано на Xenial.

Първите ISO образи за Ubuntu 16.10 бяха налични за сваляне още в края на месец април, след излизането на Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) на 21-ви същия месец. Всичски пакети при Yakkety Yak бяха същите като при Ubuntu 16.04 LTS, дори и кернела, но това ще се промени в най-кратки срокове и Ubuntu 16.10 ще използва Linux Kernel 4.6, чиято последна версия ще дойде съвсем скоро.

От Ubuntu Kernel Team съобщават, че са отворили kernel репозитория на адрес https://git.launchpad.net/~ubuntu-kerne … it/yakkety, който засега е копие на кернела на Xenial. Те ще гледат да преминат към версия 4.6-rc6 или по-нова, като все още обмислят с коя версия да излезе 16.10 изданието.

Финалната версия на Ubuntu 16.10 е предвидена за 20-ти септември 2016-та година и има вероятност тя да е с различна версия на ядрото, 4.7 или дори 4.8, защото дотогава ще са излезли минимум още две версии на кернела, като една от двете версии 4.7 или 4.8 ще получи статут LTS.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Също като Майкрософт от Samsung смятат да пуснат таблет убиец на iPad

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за