Ubuntu 17.10 Artful Aardvark се нуждае от вашата помощ

0
35
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


Разработчиците призовават потребителите на GNU/Linux дистрибуцията Ubuntu да тестват предстоящото издание Ubuntu 17.10 Artful Aardvark и при намерени проблеми да докладват за тях.

Alan Pope от Canonical призовава потребителите да тестват новите дневни билдове на изданието Ubuntu 17.10 Artful Aardvark, за да може то да бъде изпробвано в реални условия на най-различен хардуер.

Поредната версия на Ubuntu, която се очаква през октомври месец тази година, идва с толкова много промени като нова графична среда GNOME, нов логин мениджър, Wayland сесия, множество актуализирани библиотеки и пр., че е напълно логично тя да бъде тествана основно, за да се подсигури нормалната работа на операционната система преди официалното ѝ излизане.

Потребителите трябва да гледат за нежелано поведение, да изпробват дали suspend и resume функциите работят коректно, да изпробват Wayland сесията (засега не е включена по подразбиране), да превключват между наличните мрежови връзки, да свързват различни Bluetooth устройства и външни монитори, за да видят дали те ще работят коректно.

Първата и единствена бета версия на Ubuntu 17.10 ще е налична в края на септември месец 2017-а година, а стабилното издание се очаква на 19-ти октомври същата година.

Ако искате да помогнете на Ubuntu, свалете и инсталирайте версия 17.10, тествайте я и при намерени проблеми ги докладвайте на разработчиците в [url=http://launchpad.net“ target=“_blank“ rel=“noopener]Launchpad[/url].

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Samsung пуска на пазара чудовищен 16TB SSD диск