Ubuntu 18.04.2 LTS вече е наличен за сваляне и ъпгрейд

0
36
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine

Както ви съобщихме по-рано, разработчиците от Canonical работеха усилено, за да предоставят второто малко издание на Ubuntu, от серията 18.04 и ето, че този път успяха да се вместят в новия график, след като миналата седмица не успяха да пуснат изданието, поради сериозен проблем със стартирането.

Това издание е много важно, защото идва с нов HWE (Hardware Enablement) пакет, благодарение на който потребителите на LTS изданието ще могат да се радват на най-новите версии на Linux ядрото и на графичния пакет с отворен код Mesa, които са налични при по-новото издание Ubuntu 18.10.

Версията на Linux ядрото, която идва с Ubuntu 18.04.2 LTS вече е 4.18, като до сега в Ubuntu 18.04.1 се използваше версия 4.15. Поправени са множество важни бъгове, които са открити при първото главно издание и при следващото малко (18.04.0 и 18.04.1), като поради тази причина всички потребители, които използват LTS изданието биват съветвани да ъпгрейднат възможно най-скоро до новата версия.

Ако ще инсталирате начисто, можете да свалите образите от официалната страница на Ubuntu. Ако вече имате инсталирана по-старата версия 18.04 или 18.04.1, то имате два варианта – през ъпдейт мениджъра по графичен път или чрез терминал, където трябва да изпълните просто do-release-upgrade и след това да следвате стъпките на съветника.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Ubuntu 16.04.1 LTS за десктоп, сървър и облак, във всичките си разновидности
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments