Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver – официални дати на излизане на изданието

0
52

Ubuntu е предпочитаната операционна система за системните администратори, разработчиците, блогърите, а големи компании като Paypal, Netflix, Reddit, Uber и др., разчитат именно на Ubuntu за своята облачна инфраструктура, където тази дистрибуция е водещ лидер.

Следващата версия на известната GNU/Linux дистрибуция Ubuntu 18.04 ще бъде издание с удължена поддръжка (LTS), и се очаква се да използва Linux Kernel 4.15.

Ако потребителите не са изпробвали Ubuntu 17.10 Artful Aardvark, LTS изданието Ubuntu 18.04 Bionic Beaver ще бъде изцяло ново преживяване за тях. От Canonical още през април тази година обявиха намерението си да изоставят Unity в Ubuntu 18.04 и да предоставят на потребителите модифицирана графичната среда GNOME.

След това беше решено, че е по-добре още в Ubuntu 17.10 да се премине към GNOME, която версия да послужи като тест за начинанието, а в LTS нещата вече да са изпробвани и гарантиращи безпроблемно използване, каквото трябва да предоставя всяко едно LTS издание.

Версията на GNOME, която ще се използва при Ubuntu 18.04 ще е 3.28 и ще включва в себе си и gnome-shell. Възможността за инсталиране на Unity 7 остава, за потребителите, на които липсва.

В Ubuntu 18.04 ще бъде предоставена подобрена поддръжка за още повече IoT устройства, а тук можете да разгледате списъка със сертифицираните модели.

А ето ги и датите за излизане на Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver, които вече са официално обявени. Първата алфа версия се очаква на 4-и януари 2018-та, следвана от втората бета, която ще излезе на 1-и февруари. След това следва влизането в „замръзнал стадий“ за нови функции на 1-ви март.

Прочетете още:  KDE Applications 19.08 са тук с множество подобрения за Konsole, Dolphin, Okular и др.

Първата бета версия е насрочена за 4-и март 2018, а финалната бета ще излезе на 5-и април. „Замръзналото“ финално RC (Release Candidate) издание се очаква на 19-и април, а финалната версия на 26-и април 2018.

0/5 (0 Reviews)