Ubuntu 18.04 LTS влезе в "замръзнал" стадий

0
38
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine

Linux дистрибуцията Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) днес влезе в „замръзнал“ стадий, което означава, че разработчиците от Canonical ще се съсредоточат изцяло върху поправяне на различни открити и докладвани от потребителите бъгове, като е твърде вероятно да не се добавят нови функции, за да може при излизането си изданието да е във възможно най-завършен вид.

Новите функции и пакети от хранилището Bionic-Proposed обаче все пак ще намерят място в Ubuntu 18.04 LTS, защото са в заваренно положение, а общият им брой е 822. Разработчикът от Ubuntu Steve Langasek обяснява в анонс, че всичко върви по план и че влизането в замръзнал стадий е точно по разписание.

Той обяснява още, че този цикъл е бил много натоварен и тези 822 пакета на опашката са далеч от 110-те пакета в края на цикъла на разработка на миналото издание 17.10 (Artful Aardvark). Langasek моли всички разработчици да поправят развалени тестове, грешки при компилиране и пакети, които не могат да се ънинсталират, да внимават с версиите на съществуващите в Bionic-Proposed хранилището пакети, преди да изпратят несвързани с тях промени и дава линк, в който може да се заяви нова функция, която да е като изключение за замръзналия статус на изданието.

Следващата седмица се очакват бета версиите на всички разновидности на Ubuntu, след което потребителският интерфейс също ще влезе в замръзнал стадий на 22-и март тази година. Ако всичко върви по план финалното бета издание се очаква да излезе на 5-и април, последвано от влизането в замръзнал стадий на ядрото седмица по-късно, на 12-и април. Единственото RC (Release Candidate) издание се очаква на 19-и април, а финалната версия ще е налична за всички потребители на 26-и април.

Прочетете още:  Крадат Facebook пароли с нова техника

Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) ще използва Linux ядро версия 4.15, графичният пакет Mesa ще е с версия 18.0, ще има смесица от пакети от GNOME 3.26 и GNOME 3.28, системният компилатор ще е GCC 7.3, ще се използва X.Org.Server 1.19, тъй като версия 1.20 ще е твърде нова за тази версия, а потребителите ще могат да избират Wayland сесия при желание.

Днешния официален анонс можете да прегледате тук.

0/5 (0 Reviews)