Ubuntu 18.04 се инсталира с 10% по-бързо

0
921

Работата по предстоящото издание на Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver продължава с пълна пара. Малко след излизането на Beta1 изданието на 10-и март обаче, става ясно, че новата GTK тема CommuniTheme, разработвана от общността, няма да бъде готова за финалното издание и Ubuntu 18.04 ще се публикува с текущата Ambiance GTK тема.

Причината е, че има някои сериозни бъгове, които ще трябва да бъдат поправени, а след това ще има нужда от допълнително тестване, което ще се случи в цикъла на разработка на изданието Ubuntu 18.10. Всъщност такова тестване на тази Adwaita-базирана тема не е осъществено и със сигурност е нужно да бъде изпробвана от колкото се може повече потребители. Има вероятност CommuniTheme да бъде публикувана като Snap и да добави нова GNOME сесия към екрана за вписване.

Встрани от облика на Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver, разработчикът Julian Andres Klode съобщава, че в това издание се добавя zstd логаритъмът за компресиране, разработен от Facebook. Този логаритъм, използван на ниво 19 позволява достигането на до 10% по-бърза инсталация на новата версия на тази Linux дистрибуция. Функцията ще бъде въведена в „замръзнал стадий“, което означава, че ще се тества изключително само за проблеми, без да се добавят нови функции, и в Ubuntu 18.10 ще бъде пусната по подразбиране.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Детайлите относно Core X-Series процесорите бяха публикувани от Intel