Ubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish" Final Beta е налична за тестване

0
21
Ubuntu

От Canonical обявиха наличността на финалното бета издание на Ubuntu 18.10 „Cosmic Cuttlefish“ за десктоп, сървър и облачни продукти. Те съобщават, че Cosmic Cuttlefish продължава да носи със себе си най-новите технологии с отворен код в една лесна за използване Linux дистрибуция. В това издание са поправени множество бъгове и са направени различни подобрения.

При Ubuntu 18.10 „Cosmic Cuttlefish“ Final Beta за сървъри е добавен текстовият инсталатор Subiquity и той вече се използва по подразбиране. От екипа съобщават, че новият инсталатор все още не съдържа всички функции, които е имал старият инсталатор. Поради тази причина за потребителите, на които им липсват функции при Subiquity са оставени и стари образи с инсталатора на Debian.

В последната бета вече е наличен X.Org Server 1.20, добавена е нова тема по подразбиране за GNOME Shell, актуализиран е GCC 8, SDL2 билдът получава поддръжка за Vulkan, добавено е компресиране на initramfs посредством LZ4 и са обновени множество пакети.

Образи за Ubuntu 18.10 „Cosmic Cuttlefish“ Final Beta са налични за всички официални разновидности на Ubuntu – Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, UbuntuKylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio и Xubuntu. Ако искате да ъпгрейднете до Ubuntu 18.10 можете да следвате тези стъпки. Ubuntu 18.10 Beta образите можете да свалите от тук. Финалната версия на Ubuntu 18.10 „Cosmic Cuttlefish“ се очаква на 18-и октомври 2019-а година.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  NetOS Enterprise Linux 8 обещава да е достойна алтернатива на ChromeOS