Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish няма да дойде с Android интеграция

0
61
Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish няма да дойде с Android интеграция

По-рано тази година излезе информация, че от Canonical имат интерес към предоставянето на Android интеграция в следващото издание на тяхната Linux дистрибуция Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish. Изглежда обаче това няма да се случи, защото разработчиците не са доволни от текущото състояние на GSconnect GNOME Shell разширението, с което щеше да бъде осъществена интеграцията.

Идеята на Android интеграцията, осъществена чрез GSconnect е да се даде на потребителите възможност за нотификации, които да се показват на техния Ubuntu десктоп, да могат да разглеждат файлове на Android устройството си, да ги споделят, да получават информация за свързаното устройство и друг куп полезни функции точно както при KDE Connect.

Въпреки незадоволителното според разработчиците състояние на GSconnect обаче, потребителите все пак ще имат възможност да исталират разширението, защото то скоро ще бъде налично в хранилищата на Ubuntu. Към момента разработчикът на GSconnect работи и към нова версия, която ще е написана от нулата и можем да се надяваме, че проблемите, които спират интеграцията при Ubuntu ще бъдат изчистени.

Ако всичко върви по план, потребителите ще могат да видят GSconnect при Ubuntu 19.04 следващата година. Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish се очаква да излезе в края на октомври тази година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google+ започва да трие потребителска информация от 2-и април
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments