Ubuntu 19.10 ще стартира без примигване

0
85
Ubuntu

Ubuntu 19.10 ще стартира без примигване благодарение на работата на разработчиците от Red Hat, които работиха по казуса при Linux дистрибуцията Fedora.

Сега от Canonical се възползват от вече свършената работа и като част от усилията за полиране външния вид на Ubuntu, те ще предоставят стартиране без примигване (Flicker-Free) при версия Ubuntu 19.10 (Eoan Ermine), която идва тази година през октомври.

Разработчиците от Red Hat предоставиха множество поправкив Linux ядрото, които да допринесат гладко стартиране и особено при случаите, когато се използва Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Това обаче важи за конкретни конфигурации и към момента работи най-добре с Intel DRM видео драйвърите.

Ubuntu 19.10 ще стартира без примигване благодарение на постигнатите резултати при порцеса за стартиране, който няма да сменя различни режими при инициализацията на хардуера, което ще доведе и до гладък процес по стартиране, съпоставим с този при macOS и Windows 10.

Новият процес на стартиране разчита на актуализиран имидж на Plymouth, като засега разработчиците съобщават, че очакваният резултат ще е най-добър на по-новите и актуални модели на видео картите на Intel.

Новата тема ще използва логото на производителя на хардуера, което ще се взема от фърмуера, което е начинът, по който се случват нещата и при Windows. Ако искате да изпробвате новото стартиране още сега, просто инсталирайте пакета plymouth-theme-spinner и рестартирайте компютъра.

И докато за някои хора това може да изглежда ненужно занимание и хвърляне на усилия за подобни незначителни неща, то изглежда от Canonical са преценили, че полирането на дистрибуцията е важно и разчитат и на първото впечатление, което ще бъде предизвикано при потребителите.

Прочетете още:  Излезе Plasma 5.18 LTS Beta

Повече по темата можете да научите тук.

5/5 (1 Review)