Ubuntu 20.04 LTS получава нова тема

0
310
Ubuntu 20.04 LTS получава нова тема

Следващото издание на Ubuntu 20.04 LTS получава нова тема с по-свеж изглед.

Предвид факта, че следващото издание на известната Linux дистрибуция Ubuntu 20.04 Focal Fosa ще бъде с удължена поддръжка (LTS), то тя ще бъде инсталирана на милиони компютри и сървъри по целия свят, което е една от причините разработчиците да се замислят и за нова тема, която да изглежда по-свежо.

Yaru се използва за основна тема от Ubuntu 18.10 насам, но сега изглежда има нужда от малко опресняване и поради този факт Ubuntu и Yaru екипите са започнали работа по нова, трета тема, която ще се предлага на потребителите с официалното излизане на Ubuntu 20.04 през април месец тази година.

Към момента се предлагат два варианта на Yaru – тъмен и светъл, а сега се работи и по трети вариант, при който се експериментира с някои алтернативни икони на папките, които обаче продължават да запазват идентичността на Ubuntu, но в същото време придавайки добър контраст на тъмния и светлия вариант на темата.

Ubuntu 20.04 LTS получава нова тема 1

Разработчиците обясняват, че събирането на двата екипа на Canonical и Yaru в офиса в Лондон е било доста полезно и подчертават, че това не е финалният вариант. Открити са някои зони, при които могат да бъдат направени подобрения , по които ще се работи през идващите седмици.

Ubuntu 20.04 LTS получава нова тема 2

Планирани са и някои подобрения по отношение на по-лесното присъединяване на нови членове или на хора, които искат да помогнат за темата Yaru. Това включва нова документация, която подробно описва архитектурата на Yaru, към билд системата ще се добави поддръжка за различни цветови варианти, Yaru екипът ще посещава по-често срещите на GNOME Design екипа. Canonical Design and Desktop екипът също ще присъства на тези срещи.

Прочетете още:  TUXEDO Computers пускат Linux контролен център за системите им

Повече за новата Yaru тема при Ubuntu 20.04 LTS можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)