Ubuntu 20.04 Server инсталаторът с поправка в последната минута

0
100
Ubuntu 20.04 Focal Fossa

Ubuntu 20.04 Server инсталаторът с поправка в последната минута за по-добро управление при RAID инсталации.

Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa се очаква да излезе след само един ден на 23-и април, а сега получава допълнителна работа при сървър инсталатора Subiquity. Този инсталатор е тук от няколко години, но при Ubuntu 20.04 за пръв път ще бъде по подразбиране, като познатият на потребителите класически Debian инсталатор вече е премахнат, както ви съобщихме по-рано.

Версията, която ще бъде включена при сървър версията на Ubuntu 20.04 е Subiquity 20.04.2, при която от Canonical имплементират различни поправки в последната минута, включително и поправки за автоинсталатора, добавена е нова версия на Curtin, както и е обърнато внимание на този проблем, който е докладван преди повече от година.

В резултат на това е добавена поддръжка за системи с няколко буут дяла при UEFI, което позволява безпроблемното инсталиране на Ubuntu на системи, които имат няколко EFI бутъбъл дялове при инсталацията. Michael Hudson-Doyle изразява мнение, че това е доста късна поправка, но въпреки това тя ще намери място в официалното издание утре.

Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa се очаква да излезе утре, на 23-и април 2020-а година и ще използва Linux Kernel 5.4, Python 3.8, PHP 7.4 и др. Също така получава и поддръжка за WireGuard, въпреки по-старата версия на Linux ядрото.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Proton 5.0-1 с актуализиран DXVK и важни поправки