Ubuntu 20.04 вече включва тема в тъмен и светъл вариант

0
57
Ubuntu 20.04 Focal Fossa

В предстоящото издание на Ubuntu 20.04 ще е налична нова тема в тъмен и светъл вариант.

Както ви съобщихме по-рано, в предстоящата да излезе на 28-и април поредна версия на Ubuntu 20.04 Focal Fossa LTS се очакваше нова трета тема, която се явява освежаване на сегашната тема по подразбиране Yaru. Сега, в съответствие с това в новите daily билдове разработчиците от Canonical включиха в своята Linux дистрибуция новата тема, която идва в тъмен и светъл вариант.

Потребителите ще могат да намерят темата в настройките в секцията Window colors, където вече освен избор за стандартна тема, се появяват и още две опции – тъмна и светла.

Ubuntu 20.04 вече включва тема в тъмен и светъл вариантТрябва обаче да имате предвид, че за да получите възможност за избор между трите варианта, ще трябва да имате инсталиран gnome-tweak-tool, защото опцията все още не се предлага в Ubuntu 20.04 по подразбиране, но това ще бъде поправено до излизането на финалното издание.

За да инсталирате gnome-tweak-tool потърсете за пакета във вашия софтуерен център или го инсталирайте директно от терминал със следните команди:

sudo apt update
sudo apt install gnome-tweak-tool

Ubuntu 20.04 е издание с удължена поддръжка, което ще бъде инсталирано на милиони машини в цял свят и ще се използва за срок от пет години. Има възможност и за удължаване на поддръжката до 10 години. Поради тази причина разработчиците от Canonical търсят освежаване на темата Yaru, която потребителите ще гледат доста дълго време.

Разбира се, новото издание идва и с различни други подобрения и новости като предимно се търси стабилност, която да бъде осигурена на потребителите през всичките тези години. Ubuntu 20.04 ще използва Linux Kernel 5.4, но за поддръжка и на по-нов хардуер потребителите ще могат да ъпгрейдват и до по-нови версии.

Прочетете още:  Samba има уязвимост, която може да подложи Linux на атака, подобна на WannaCry

Някои от съществените новости са премахването на Qt4, евентуална поддръжка за Apple AirScan, премахването на Amazon Web App,  и поддръжка за VPN услугата WireGuard.

5/5 (2 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments