Ubuntu 20.04 вече включва тема в тъмен и светъл вариант

0
161
Ubuntu 20.04 Focal Fossa

В предстоящото издание на Ubuntu 20.04 ще е налична нова тема в тъмен и светъл вариант.

Както ви съобщихме по-рано, в предстоящата да излезе на 28-и април поредна версия на Ubuntu 20.04 Focal Fossa LTS се очакваше нова трета тема, която се явява освежаване на сегашната тема по подразбиране Yaru. Сега, в съответствие с това в новите daily билдове разработчиците от Canonical включиха в своята Linux дистрибуция новата тема, която идва в тъмен и светъл вариант.

Потребителите ще могат да намерят темата в настройките в секцията Window colors, където вече освен избор за стандартна тема, се появяват и още две опции – тъмна и светла.

Ubuntu 20.04 вече включва тема в тъмен и светъл вариантТрябва обаче да имате предвид, че за да получите възможност за избор между трите варианта, ще трябва да имате инсталиран gnome-tweak-tool, защото опцията все още не се предлага в Ubuntu 20.04 по подразбиране, но това ще бъде поправено до излизането на финалното издание.

За да инсталирате gnome-tweak-tool потърсете за пакета във вашия софтуерен център или го инсталирайте директно от терминал със следните команди:

sudo apt update
sudo apt install gnome-tweak-tool

Ubuntu 20.04 е издание с удължена поддръжка, което ще бъде инсталирано на милиони машини в цял свят и ще се използва за срок от пет години. Има възможност и за удължаване на поддръжката до 10 години. Поради тази причина разработчиците от Canonical търсят освежаване на темата Yaru, която потребителите ще гледат доста дълго време.

Разбира се, новото издание идва и с различни други подобрения и новости като предимно се търси стабилност, която да бъде осигурена на потребителите през всичките тези години. Ubuntu 20.04 ще използва Linux Kernel 5.4, но за поддръжка и на по-нов хардуер потребителите ще могат да ъпгрейдват и до по-нови версии.

Прочетете още:  Германия ще плати близо $1 милион на Майкрософт за удължаване поддръжката на Windows 7

Някои от съществените новости са премахването на Qt4, евентуална поддръжка за Apple AirScan, премахването на Amazon Web App,  и поддръжка за VPN услугата WireGuard.

5/5 (2 Reviews)