Ubuntu Budgie става официално Ubuntu издание

0
26
Ubuntu Budgie става официално Ubuntu издание


Ubuntu Budgie става официално Ubuntu издание, което стана ясно от анонс към Ubuntu общността.

И докато Mythubuntu спря да съществува, екипът на дистрибуцията, която досега се казваше Budgie Remix, е особено щастлив да съобщи на потребителите си, че дистрибуцията официално става част от Ubuntu фамилията под името Ubuntu Budgie.

От Ubuntu Technical Board са одобрили дистрибуцията като официално издание и сега екипът на Ubuntu Budgie ще насочи изцяло фокуса на усилията си към изглаждане на техническите детайли, за да покрият стандартите, които се изискват.

Първото официално издание на Ubuntu Budgie ще бъде версия 17.04 през април 2017-та година, като ще бъде предхождано от 16.04.2 ъпдейта, който също ще излезе в началото на 2017-та година.

От екипа на Ubuntu Budgie обясняват, че има да се извърши много работа до официалното излизане на Ubuntu Budgie 17.04 и сега е моментът, когато всеки може да участва активно в процеса.

Официалният статус на Budgie като Ubuntu издание носи много предимства със себе си като удобството, което ще предложи хостинга на Ubuntu, екипът получава официален достъп и става част от wiki.ubuntu.com, Ask Ubuntu, Launchpad.net, форумите на Ubuntu и други. Всички те, екипът и потребтелите, ще бъдат равноправен член във фамилията на Ubuntu.

Budgie е GTK базирана дистрибуция, която се разпространява от екипа на Solus Linux и има голям кръг потребители и почитатели.

Повече информация относно официалният статут на Ubuntu Budgie можете да намерите на официалната страница на проекта.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Google Chrome 74. Предлага тъмен режим за Windows
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments