Ubuntu ще инсталира сам необходимите VMware компоненти

0
23
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine

Разработчиците на Ubuntu от Canonocal постоянно търсят различни начини за подобряване на тази известна Linux дистрибуция и сега, като част от тези усилия Jean-Baptiste Lallement обяви намеренията за автоматично инсталиране на VMware компонентите и драйвърите, когато операционната система разбере, че е стартирана във виртуална машина.

Разработчикът обяснява, че целта е улесняването на потребителите и осигуряване на още по-приятно изживяване с Ubuntu. Пакетът, който предоставя всички необходими компоненти е open-vm-tools-desktop и той ще се инсталира автоматично още при първото стартиране на виртуалната машина. Този метод позволява лесната инсталация на драйвърите, ако те не са били инсталирани по време на самата инсталация, казва още Lallement.

Това е постигнато с добавянето на XB-Modaliases поле към контролния файл на записа „open-vm-tools-desktop“, благодарение на което Ubuntu драйвърите могат да засекат пакетите за инсталиране, когато операционната система е стартирана като VMware гост. Тогава системата ще добави open-vm-tools към списъка с одобрени драйвъри в Ubuntu и те ще бъдат инсталирани.

Имайки предвид, че Ubuntu 19.04 Disco Dingo вече е в замръзнал стадий на разработка, е малко вероятно разработчиците да направят изключение, за да имплементират автоматичното инсталиране на VMware компонентите, но не е невъзможно. Все пак най-вероятният сценарий е да видим тази нова функция при Ubuntu 19.10.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт отново твърди, че Edge дава повече живот на батерията от Firefox и Chrome (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments