Ubuntu Touch OTA-10 идва с различни новости

0
37
Ubuntu Touch OTA-10 идва с различни новости


Ъпдейтът Ubuntu Touch OTA-10 за устройствата, които работят с Ubuntu, ще бъде наличен утре, на 6-ти април.

Новият ъпдейт ще донесе поддръжка за VPN, но засега без възможност за свързване към PPTP VPN сървъри. Ще е налична още японска клавиатурна подредба, както и нареждане на опашка за всяко едно приложение при сваляне.

Вече е наличен и съветник (wizard) при първо използване на устройството, който обещава да даде на потребителите абсолютно ново преживяване за потребителите, които си купуват Ubuntu Phone или Ubuntu Tablet с предварително инсталиран OTA-10 ъпдейт. Също така има и нова палитра за приложенията, която дава възможност да бъдат използвани Suru Dark тъмни теми и Ambiance светли теми.

Добавена е подобрена поддръжка на китайската система Pinyin, при Ubuntu Tablet е добавен специален жест с три пръста за придвижване от основния, към страничния интерфейс, уеб приложенията ще могат да изискват достъп до вибрацията, микрофона, акселерометъра и камерата, както има и добавена SASL поддръжка за автентикация при Online Accounts.

В Ubuntu Touch OTA-10 се виждат още и две нови приложения – Dekko, имейл клиент и uNav GPS навигатор, които повечето от потребителите на Ubuntu Phone вече са инсталирали. Добавени са визуални промени при Messaging app, филтри за Scopes, възможност за ъпдейт посредством 3G връзка, както и поддръжка за прикрепване на аудио и видео файлове при използването на MMS.

Приложението Web Browser също получава множество подобрения като копиране и пействане на съдържание чрез докосване, както и много бъгове са поправени. Ще има и възможност за отделно контролиране на нивото на звука за външни микрофони, а също така и специален десктоп режим за pocket-desktop. Повече подробности можете да видите в release note на ъпдейта.

Прочетете още:  Майкрософт потвърди за проблем с черен екран при Windows 10
0/5 (0 Reviews)