Unigine 2.4 ще донесе още графични подобрения към гейм енджина (видео)

0
73
Unigine 2.4 ще донесе още графични подобрения към гейм енджина (видео)


От Unigine Corp приготвят следващия голям ъпдейт за гейм енджина Unigine 2. За съжаление няма да успеят да го пуснат за Коледа, както беше планирано.

От екипа пуснаха демо на „superstition“ / „classroom“ технологията, създадена посредством Unigine 2. Тази технология е огромен напредък спрямо Unigine Heaven/Valley тестовете.

Unigine Superstition предлага поддръжка за виртуална реалност, множество графични подобрения и продължава да поддържа Linux.

За съжаление от екипа не успяха да пуснат новата версия на енджина Unigine 2 за Коледа и пускането беше отложено за началото на следващата 2017-та година. Съдейки по демото, което сме поместили по-долу обаче, чакането ще си заслужава.

За да компенсират потребителите за забавянето, екипът от Unigine Corp пуснаха алфа демо и разкриха някои детайли относно големия ъпдейт 2.4. Те акцентират на облаците, при които има подобрено рендиране и според тях са много по-реалистични, отколкото можете да създадете с други инструменти за 3D моделиране.

Основни подобрения при работата по облаците са:

* Multiple layers with transitional areas * Visibility distance up to 400 km * Dynamic coverage changing * Support for regional weather * Dynamic lighting with self-shadowing * Fast visibility checks on CPU side (ray intersections).

Разбира се от екипа на Inigine са свършили и много друга работа, но акцентират специално на облаците, работа, с която очевидно се гордеят и са пуснали алфа демо по случая. Приятно гледане :)

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  APT 1.3 вече е в разработка. Обещава много поправки на различни проблеми