USB3 хъбовете на Realtek ще могат да получават фърмуерни актуализации при Linux посредством Fwupd и LVFS

0
56
USB3 хъбовете на Realtek ще могат да получават фърмуерни актуализации при Linux посредством Fwupd и LVFS

В последно време автоматизираното актуализиране на BIOS и фърмуера на различни устройства под Linux посредством Fwupd и LVFS получава особено внимание, различни приложения като KDE Discover започват да го поддържат и все повече производители се включват в проекта.

Сега Richard Hughes от RedHat съобщава, че работи съвместно с инженерите от Realtek, за да бъде добавена Fwupd поддръжка за техните USB3 хъбове. Към момента работата е все още в процес на изчистване и подобряване, като се работи по детайлите за осъществяването на тази иницатива.

Hughes обяснява, че всъщност повечето мултифункционални USB3 устройства са в основата си USB3 хъбове, които съдържат в себе си свързан и друг хардуер, което прави нещата по-сложни от първоначално създаденото впечатление.

От екипа възнамеряват да отделят специално внимание на актуализирането на фърмуера на HDMI конверторите, което ще стане със специален файл и някои стандартни ключове за Fwupd. Това ще позволи на разработчиците от екипа да използват един и същ плъгин за всеки един различен хардуер, който използва чипсета rts54xx за основа.

Към момента Richard Hughes е много доволен от сътрудничеството си с Realtek и отбелязва, че те са в голяма помощ за разлика от отношението, което показват повечето компании. Той смята, че работата още е далеч от финалния си облик и осъществяването на поддръжката на за актуализация на USB3 хъбовете на Realtek при Linux ще отнеме още няколко месеца.

Пълния списък с компаниите, които са добавили възможност за актуализиране на фърмуера на устройствата си при Linux, можете да разгледате тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Внимание! Новият малуер Titanium заплашва Windows