Уязвимост в iOS 13 показва детайли за кредитната ви карта на други

0
57
iPhone iOS

Откриха сериозна уязвимост в iOS 13, която позволява показването на детайли за кредитната ви карта на трети лица.

Преди четири месеца Apple анонсираха официално новата версия на своята мобилна операционна система iOS 13, но наравно с горещото посрещане с времето бяха открити и различни опасни проблеми.

Сега наличието на нова уязвимост е открито от двама потребители в reddit, които са го споделили с останалите, за да ги предупредят за сериозната опасност в сигурността. Потребителят Thanamite е решил да актуализира детайлите на своята кредитна карта в iTunes след като е закупил новия iPhone 11 Pro Max.

За да направи това Thanamite се е възползвал от помощта на новата и удобна функция „take picture“, която може да сканира кредитната карта бързо и лесно. Процедурата обаче не е преминала гладко и вместо детайлите за кредитната карта на Thanamite са се запазили детайлите на друга кредитна карта, на лице от щата Илинойс.

Друг потребител Createdbyric е срещнал подобен проблем. Той също е видял пълните детайли за кредитната карта на друго лице, докато се е опитвал да актуализира своите данни, което е проблем от изключителна сериозност.

Той се е свързал с Apple и е провел 40-минутен разговор с тях, а след това е актуализирал поста си, за да сподели с другите потребители отговора на официалните лица от компанията. Createdbyric съобщава, че Apple знаят за проблема и се отнасят изключително сериозно към него. Към момента обаче те нямат официално становище по въпроса.

Засега потребителите на iOS 13 трябва да бъдат особено внимателни и да се надяват, че от Apple ще поправят проблема преди той да бъде експлоатиран от зложелатели.

Прочетете още:  От SpaceX успяха успешно да приземят вече използвана ракета
5/5 (1 Review)