В iPhone7 няма да има 3.5 милиметров жак за слушалки

0
47
iOS 11 няма да поддържа iPad от четвърто поколение и iPhone 5 и iPhone 5C


От Apple са решили да премахнат стандартния 3.5 милиметров жак за аудио слушалките и да го заменят с нова технология.

До момента се знаеше, че ще го заменят с технологията lightning port, който е тяхна разработка и по този начин да може да се използва не само за слушалки, а и за други цели и устройства.

Сега обаче сайтът anzhuo.cn, твърди, че има информация за това, че от Apple възнамеряват да се откажат от стандартния жак използван в досегашните модели iPhone и да бъде заменен от безжична технология, защото кабелите за тях вече не са приемлив вариант.

От Купертино възнамеряват да предложат безжични слушалки на своите фенове и това ще е стандартна опция, докато гореспоменатия lightning port ще бъде опционална екстра.

От anzhuo твърдят, че и двата модела iPhone7 и iPhone7 Plus ще бъдат оборудвани с новата безжична технология и са сигурни, че от Apple мислят да направят точно това, защото са проверили доставчиците по веригата.

При всички случаи аудио слушалките ще се произвеждат от Beat Electronics, които са подразделение на Apple, твърдят източници на anzhuo. Смята се и двата модела да идват с все слушалките, което се прави с цел потребителите да не изпитват затруднения.

Освен това от Apple се надяват на много устройства от трети страни, които също ще са съвместими, но преди това ще трябва да се сертифицират.

Проблемът, който изниква от тази промяна е обаче, че потребителите няма да могат да използват собствените си слушалки, въпреки че може да се очаква, че от компанията ще продават преходници за други сертифицирани устройства.

Прочетете още:  Излезе X.Org Server 1.20.3 с поправена уязвимост

Повече подробности ще са известни в средата на 2016 – та година, за когато са слуховете, че ще излиза новият iPhone7.

0/5 (0 Reviews)