В края на май месец идва новата карта на Nvidia GTX 1080 (видео)

0
36
В края на май месец идва новата карта на Nvidia GTX 1080 (видео)


По-евтиният вариант GTX 1070 ще дойде през юни и дори той ще е по-мощен от Titan X.

От Nvidia разкриха своите нови карти, около които толкова много се спекулираше – GeForce GTX 1080 и GTX 1070. И двете карти ще са по-мощни от досегашния хай-енд първенец и ще са със специална цена.

GTX 1080 ще бъде пусната в продажба на 27-ми май, а цената ѝ ще бъде $699, при положение че най-добрата карта на Nvidia от този клас, Titan X, струва $1000. Въпреки по-високата си цена Titan X няма да е по-мощен и от двете нови карти. Новите продукти също така и ще са доста по-ефективни по отношение на енергоемкост, ако се доверим на информацията изнесена от Nvidia.

GTX 1070 ще е по-евтиният вариант, който ще се появи на пазара на 10-ти юни, а цената му се очаква да бъде $449. Трябва да се отбележи, че цените и за двете карти са за избрани партньори на Nvidia. Те съобщават в блога си, че някои производители ще предложат свои цени, които ще започват от $599 за GTX 1080 и $349 за по-малкия събрат GTX 1070.

Новите карти ще са с архитектурата Pascal, която до момента беше използвана само при суперкомпютрите. Прирастът в производителността е впечатляващ – GTX 1080 ще бъде по-мощна от две GTX 980, които работят заедно. Производителността спрямо предходната архитектура Maxwell е двойна.

Демонстрацията на новите карти беше представена с играта на Epic Games Paragon, а съоснователят на Epic Games Tim Sweeney вземаше участие в демонстрацията. Клокът на графичното ядро при демонстрацията беше на честота 2.1 GHz, а видео паметта на 5508 MHz. Температурите бяха около 67 градуса по Целзий, при положение, че видео картата не е с водно охлаждане.

Прочетете още:  Intel предупреждават потребителите си да не използват повредената им кръпка срещу Spectre

Jen-Hsun Huang, CEO на Nvidia съобщи, че в разработването на архитектурата Pascal са били инвестирани милиарди долари, които са донесли продукт, който е енергоефективен, а в същото време предлага огромна мощност. Huang обещава, че и двете нови карти ще могат да бъда оувърклоквани, но не даде повече детайли по темата.

Промоционалното видео може да бъде видяно по-долу:

0/5 (0 Reviews)