В Linux Kernel 4.17 бяха добавени подобрения, които ще намалят използваната енергия с над 10%

0
894
Linux Kernel

Не напразно Linux Kernel 4.17 е очакван с нетърпение сред потребителите и това е така, защото ще предложи множество подбрения и нови функции в различни области. При тази версия се набляга изключително много и на енергопотреблението, което е добре дошло за потребителите на мобилни устройства.

В началото на този месец бяха направени съществени промени при ACPI Time and Alarm драйвъра, беше добавена поддръжка за Intel RAPL power-capping при Cannonlake, беше добавена поддръжка за ACPI драйвъра за батериите, който вече позволява регулиране на граници при Lenovo ThinkPad, бяха направени подобрения при CPUFreq и други.

Тези подобрения бяха внесени от разработчика от Intel Rafael Wysocki, който сега отново внася големи промени за втори път, които според него при някои машини водят до спестяване на енергопотребление в режим на покой от 10%, а в някои случаи и повече. Работата на Wysocki включва значително пренаписване на кода, което ще доведе до тези невероятни резултати. И хубавите новини не свършват дотук – тези промени също така ще се отразят като подобрение в представянето и при натоварвания.

Повече информация можете да научите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Cortana няма да може да бъде спирана в Anniversary Update