В някои държави Windows 10 вече е на първо място

0
85
В някои държави Windows 10 вече е на първо място


Според предварителните данни за октомври месец в някои държави Windows 10 вече е на първо място.

От Майкрософт вече не предлагат безплатен ъпгрейд към Windows 10 за потребители на Windows 7 и Windows 8.1, но въпреки това според предварителните данни за месец октомври той излиза на първо място в някои държави, задминавайки лидера Windows 7, въпреки данните от август, които показваха точно обратната тенденция.

Скандинавският пазар бива наблюдаван от известно време и там се забелязва тенденция към по-бърза миграция към нов софтуер, което важи и за операционните системи.

Например за първите две седмици на октомври Windows 10 е излязъл на челна позиция в Дания и според StatCounter вече има дял от 42.42%, следвана от OS X на Епъл с 23.15%, а Windows 7 е едва на трето място с 20.86%. В данните за Дания не се посочва нищо за Windows XP.

Подобни данни се наблюдават и в Норвегия, където Windows 10 отново е на първо място с дял от 36.41%, с разликата, че тук Windows 7 е на второ място с 27.87%. На трето място е OS X с 19.63%. Това, което е изненадващо в Норвегия е, че Windows ’98 също е отбелязан в данните с 3.46%, което определено може и да е някаква грешка.

Въпреки всичко все пак трябва да имаме предвид, че тези данни са предварителни и до края на този месец със сигурност ще има промени, но въпреки всичко показва тенденцията, че миграцията към Windows 10 е с ускорен ход, а Windows 7 бързо губи пазар, което, разбира се, е очаквано.

Въпреки това в глобален мащаб Windows 7 е все още лидер с над 40%, а Windows 10 е с 22%.

Прочетете още:  Забраниха Kaspersky Antivirus в САЩ
0/5 (0 Reviews)