В Ubuntu 17.10 използването на Bluetooth става повече от лесно (видео)

0
43
Ubuntu


Разработчиците на Ubuntu са решили да улеснят живота на потребителите, които използват блутуут слушалки, говорители и пр. устройства.

От следващата версия на GNU/Linux дистрибуцията Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) потребителите ще бъдат улеснени максимално при работа с блутуут говорители от всякакъв тип, под формата на саундбарове, слушалки и говорители.

Повечето подобни устройства работят абсолютно безпроблемно при Linux и в частност при Ubuntu, но обикновено потребителят трябва да отиде в звуковите насройки и да избере новото устройство.

При Ubuntu 17.10 това вече няма да е така – още с включването на подходящо звуково блутуут устройство, звуковият поток ще бъде автоматично пренасочван към него, без нуждата от каквато иш да била намеса от страна на потребителя.

Видео, публикувано от Will Cooke, показва как новата функция работи абсолютно безупречно. Първоначално той е пуснал звука от клип в YouTube през говорителите на своя лаптоп, а след това още с включването на Bluetooth говорител на Sony, звукът автоматично започва да се възпроизвежда през току-що свързания говорител.

След като блутуут говорителят бива изключен, звукът отново продължава да се възпроизвежда през говорителите на лаптопа.

Това е една промяна, която прави използването на Ubuntu още по-приятно и удобно. Вижте повече във видеото:

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma идва с поправени дългогодишни проблеми