В Windows 10 Creators Update ще се предлагат нови теми, включително и платени

0
51
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Идващият през пролетта на 2017-та година Windows 10 Redstone 2 вече официално се казва Creators Update и ще донесе със себе си много промени.

И докато някои функции и промени вече са потвърдени от компанията, с други все още се експериментира в текущите билдове.

Една от тези функции според winbeta е възможността за смяна на теми и в Creators Update ще се предлагат теми в Windows Store, които ще дават нов облик на операционната система.

И докато тази стъпка изглежда нормална, то от Майкрософт обмислят възможността някои от темите да са платени и да се продават в техния магазин. Дори наскоро в интернет пространството се появиха теми, които са налични срещу скромна сума.

Засега обаче продаването на теми е експериментално и от Майкрософт могат да променят мнението си, докато функцията излезе официално за всички. Това също така е и възможност да се покаже на други хора, че могат да създават собствени теми и да ги продават на потребителите.

Изглежда, че Майкрософт наистина искат да извлекат всяка една стотинка от потребителите си и то с наистина нещо толкова тривиално и достъпно като теми за Windows. Само времето ще покаже дали подобен ход наистина ще бъде успешен, но на нас ни се струва съмнително, при положение че например за Linux потребителите има хиляди теми, които винаги са били и ще останат безплатни.

Преди време от Майкрософт предлагаха репозитория на техния сайт, в която бяха налични различни теми, но те променяха твърде малко облика и обикновено промяната се състоеше само в промяна на цвета на таскбара, смяна на тапета, нови звуци или промяна на курсора на мишката.

Прочетете още:  Grand Teft Auto 6 вече е в разработка

Сега вече можем да предположим, че щом една тема ще бъде платена и ще се продава на крайните потребители, тя ще трябва да носи със себе си доста по-значителни промени, за да може да оправдае похарчените за себе си средства.

Засега това начинание се тества и остава да видим през пролетта какви промени точно ще носят със себе си темите и въобще в каква насока ще се развие този ход.

Все пак това е промяна, която си струва да се отбележи, защото на Майкрософт им трябваха десетилетия, за да позволят официално на потребителите си да променят облика на Windows чрез теми, макар и да искат пари за това. Това е „екстра“, с която потребителите на други операционни системи винаги са разполагали в хиляди варианти, при това напълно безплатно.

0/5 (0 Reviews)