В Windows 10 Redstone 3 идва NEON

0
38
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


В Windows 10 Redstone 3 идва NEON – нов design language на Майкрософт, чиято цел е да подобри консистентността между различните приложения и интерфейса при различните устройства.

Windows 10 Redstone 2, който също е познат като Creators Update все още не е излязъл и се очаква това да се случи през пролетта на следващата 2017-та година, но от Майкрософт гледат напред и вече градят планове за Redstone 3.

Една от промените, които са планирани за тогава е именно NEON, който представлява нов design language на компанията, който трябва да подобри консистентността между основните елементи на интерфейса, цветове, контроли, гъвкавост, функционалност и пр.

По проекта NEON в Майкрософт работят от близо една година и се надяват да поправят несъвместимостите в операционната си система Windows 10.

От [url=http://www.windowscentral.com/new-desig … oject-neon“ target=“_blank“ rel=“nofollow]WindowsCentral[/url] пишат, без да съобщават източници, че главната цел на начинанието е да се уеднаквят всички Windows 10 устройства, което включва РС, таблети, смартфони, а също така и HoloLens.

Проектът NEON ще акцентира върху HoloLens и 3D функциите на операционната система, където Майкрософт хвърля големи усилия в от известно време насам и идващият Creators Update също ще е стъпка в тази посока.

Главната цел на проекта NEON е да се изчистят несъвместимостите и неконсистентността в операционната система и Майкрософт работи върху ръководства за разработчици, които да им помогнат да се възползват от преимуществата на новото начинание.

Твърде е вероятно от Редмънд също така да обновят и своите приложения, за да са съвместими с NEON, което би трябвало да се случи малко след излизането на Windows 10 Redstone 2.

Прочетете още:  Ubuntu 17.04 "Zesty Zapus" ще използва Linux Kernel 4.9

Липсата на консистенстност в дизайна на Windows 10 е голям проблем, който доведе до няколко различни изгледа на контекстните менюта, някои приложения имат хамбургер меню, а други не и т.н.

Майкрософт ще се опита да оправи тази каша в Windows 10 Redstone 3 и ако на някои се струва, че това ще отнеме повече време от очакваното, то е добре да се знае, че поне първите стъпки в тази посока са налице.

Излизането на Windows 10 Redstone 3 е планиран за есента на 2017-та година, така че preview билдовете за потребителите в Insider програмата могат да се очакват малко след излизането на Creators Update.

0/5 (0 Reviews)