В Windows 10 се добавя поддръжка за проследяване на погледа (видео)

0
25
В Windows 10 се добавя поддръжка за проследяване на погледа (видео)


Майкрософт добавят поддръжка за проследяване на погледа при новите preview билдове на Windows 10.

Намерението беше официално потвърдено от Майкрософт, а целта е да се даде възможност на хора с нерво-мускулни заболявания като Амиотрофична латерална склероза (ALS) да използват различни устройства само с поглед.

Компанията използва технология, която е била специално разработена преди няколко години за бившия играч на Националната футболна лига (NFL) Steve Gleason.

Новата функция за Windows 10 ще носи името Eye Control и засега се предлага само в preview билдовете, които са достъпни за потребителите от Insider програмата.

Новата система позволява само с взиране в даден символ да се изписват думи посредством клавиатура на екрана. След това думите биват произнасяни от специализиран софтуер.

От Майкрософт съобщават, че ще е необходим специален хардуер за поддръжката на Eye Control, но ще се поддържат повечето проследяващи решения към момента, като Tobii 4C например.

Засега технологията е в стадий на ранна разработка и не е ясно кога ще бъде достъпна за всички. Поради тази причина е малко вероятно да я видим с идването на Windows 10 Fall Creators Update през септември тази година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  openSUSE Tumbleweed получи много нови ъпдейти
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments