В Windows Redstone ще бъдат преработени Cortana и Action Center

0
20
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Промяната ще се състои в това, че ще бъдат добавени така наречените Cards UI.

За много потребители Action Center е много полезен, но още с излизането на Windows 10 миналата година през лятото, всички те искат повече функции и възможности в него.

Сега изглежда, че от Microsoft най-сетне са се вслушали в изискванията на потребителите и са готови да донесат промени. От [url=http://www.winbeta.org/news/windows-10- … er-cortana“ target=“_blank]WinBeta[/url] разкриват, че предстои да бъдат въведени Cards UI, като целта е Action Center да стане по-динамичен, като Cards UI ще дават повече информация сравнено със стандартните нотификации. Предвижда се нотификациите да се появяват и в Cortana, като по този начин от Micrsoft се стремят да донесат по-голяма консистентност.

Cortana от своя страна ще допринася за предоставянето на карти, които са създадени специално за потребителя, който използва машината. Директно в Action Center ще се получава информация за различни срещи, съобщения от Skype, съобщения от акаунти в социалните мрежи и всякаква друга информация за всичко, както и аватарите на тези, които пращат съобщенията.

В Windows Redstone ще бъдат преработени Cortana и Action Center 3

С Cards UI ще може да се осъществява директна връзка, като например за дадена среща ще може да се вижда повече информация за нея, да се отказва, да се присъедините към Skype, ако има онлайн среща и пр. Ще има и карти, които са свързани със съобщенията, като те ще дават възможност за по-бързо отговаряне на абоната.

Предвижда се Cards UI да поддържат и приложения от трети страни, като от Microsoft са наясно, че това предполага много работа с най-различни разработчици, но предстои да видим в бъдеще колко приложения ще поддържат новата функция и колко бързо ще се случи това.

Прочетете още:  Майкрософт признаха, че някои Windows 10 машини са се ъпгрейднали без знанието на потребителите
0/5 (0 Reviews)