Valve добавиха Steam скалиране за HiDPI монитори при Linux

Излезе поредна версия на Steam Beta клиента

От Valve добавиха скалиране за HiDPI монитори при Linux за бета версията на Steam клиента, при това по същото време, когато това се случи и за Windows 10. Конкретно е добавен режим 2X-scaling mode, който ще трябва да отговори на нуждите на модерните дисплеи.

По този начин, когато Steam клиентът е стартиран в десктоп режим, се поддържат текст с висока резолюция и графика с висока резолюция при 4K монитори. Функцията е настроена да открива автоматично режима, на който трябва да се превключи, но на потребителите е оставена възможността да я изберат конкретно с променливата GDK_SCALE=2, за да променят поведението по подразбиране. Ако се избере GDK_SCALE=1, то тогава клиентът никога няма да влезе в режим на скалиране за HiDPI.

С излизането на новата бета версия са поправени и други проблеми като поправяне на проблем, при който Steam клиентът пречи на някои сесии да се затворят, подобрени са интеракциите с мениджъра на прозорци при оразмеряване на прозорците.

При Windows е добавена HiDPI поддръжка при Windows 10 Creators Update, подобрено е управлението на Steam таскбар прозорците при използването на повече от един монитор, добавени са прозоречни транзишън анимации при отваряне, затваряне и минимизиране на Steam прозорците.

При macOS е подобрена нейтив интеграцията на операционната система, добавена е поддръжка за изключване на рестартирането от режим голяма картина (Big Picture), подобрена е отзивчивостта на Streaming Audio и Steam Input.

Генерално от Valve са подобрили представянето чрез намаляването на използвания процесорен ресурс при преначертаване на потребителския интерфейс, подобрено е представянето при преинсталация от ритейл дискове или резервни копия, поправен е проблем, който позволява безкрайното сваляне на артикули от уъркшопа, поправени са забивания при Vulkan-базирани заглавия и пр.

Прочетете още:  Manjaro Linux вече има собствен лаптоп

Пълна информация можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за