Valve обявиха Proton 5.0-6 с важни подобрения

0
44
Proton Linux Valve

Valve обявиха наличието на новата версия на Proton 5.0-6, която идва с важни подобрения.

След като от Valve направиха форк на Wine за играене на Windows игри под Linux, наречен Proton и който се използва в Steam за услугата Steam Play, разработчиците на компанията постоянно подобряват новия продукт, като в същото време голяма част от подобренията намират място и в основния код на Wine.

След всички направени подобрения и поправени проблеми сега Proton 5.0-6 идва с още повече интересни поправки.

На първо място новото издание идва с още DRM поправки за DOOM Eternal, като разработчиците подчертават, че са необходими последните видео драйвъри, за да играете играта, която беше подкарана и на Linux само ден след официалното ѝ излизане. DRM проблемите, които изпитваха някои потребители са породени от изключително интензивната защита, която използва играта, известна като Denuvo.

Повишено е бързодействието при играта Resident Evil 2, когато се използва Direct3D 12 режим и са поправени някои графични проблеми, поправени са Proton 5.0 регресиите при игрите Rock of Ages, Dead Space и Elder Scrolls Online, отстранено е зависването при стартиране на игрите Fix Fallout 3 и Panzer Corps, подобрено изобразяването на Rockstar Launcher.

Коригирани са проблемите с външни уеб браузър линкове при някои игри, включително и заглавията Football Manager 2020 и Age of Empires II: HD Edition, игнорират се Wacom таблетите, които се представят като игрови контролери (джойстици), решен е проблем при виртуалната реалност (VR), когато потребителите използват нестандартна XDG_CONFIG_HOME настройка, поправено е сриването на играта Devil May Cry с някои rumble игрови контролери.

Официалния анонс на Proton 5.0-6 можете да прочетете тук.

Прочетете още:  Следващата мощна видео карта на Nvidia може да е с 12GB GDDR6
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments