Valve придоби игровото студио Campo Santo

0
34
Valve придоби игровото студио Campo Santo

Изглежда, че от Valve работят здраво, за да се завърнат на фронта на игрите не само с разработването на дългоочакваното заглавие Artifact, но и придобивайки по-големи възможности на бизнес ниво. Разработчиците от Campo Santo съобщиха, че се присъединяват гъм гиганта и това може да доведе само до големи резултати и още по-вълнуващи заглавия за феновете.

Игровото студио Campo Santo стана известно с разработването на играта Firewatch, която е кросплатформена и се предлага и за Linux. Firewatch бързо стана много популярно заглавие със своите оригинални геймплей и атмосфера. Всички игри, които предлага студиото са кросплатформени и може би това е една от главните причини за това обединение между двата бранда.

Към момента от Campo Santo разработват играта Valley of Gods, която се очаква да излезе следваща година и също ще се предлага и за Linux. Valley of Gods ще е приключенска игра, чието действие ще се развива през 1920-а година, дълбоко в пустините на Египет. Играчите ще търсят невероятно археологично откритие, скрито зад стотици мили дюни, гробници и руини.

Повече информация относно придобиването на Campo Santo от Valve можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google Chrome ще спира звука на сайтове, които автоматично пускат мултимедия